Хотинлар синоним б лиши керак

Рахим Карим
Хотининг - синоним бўлиши керак,
Эркакнинг феълига антоним эмас.
Ётсанг гар ёнингда ётиши керак,
Турсанг гар, сен билан туриши керак.

Йи;ласанг – ;ўшилиб йи;лаши керак,
Гар кулсанг сен билан кулиши керак.
;амсоя деб бежиз отамас уни,
Куйласанг ;ўшилиб куйлаши керак!

Хўжа десанг Али демай жавобан,
Ётганингда жойдан туриб олмасдан.
Кулсанг – йи;лаб, йи;лаганда кулмасдан,
Душманингга асло сиринг сотмасдан.

Сен билан у уй;ун яшаши керак,
;ар дам нафас олиб сен-ла муштарак.
Шундагина умр йўлдош бўлажак,
Сен билан басма-бас ;ариши керак.

Бой бўлсанг бирга бой бўлиши керак,
Камба;ал бўлсанг пой бўлиши керак.
Вафо-ла яшагин унга жавобан,
Иш; билан кўнглини олишинг керак.

Ўлсанг гар, ;ўшилиб ўлиши керак,
Ўлгунингча соди; ;олиши керак.
Сен билан курашган антоним эмас,
Жонингга синоним бўлиши керак!!!