Довучча

Рахим Карим
Туз-;алампир ;ўшиб довучча едим,
Таъми келиб кетди болалигимнинг.
Хотиралардан бир ;овучча едим,
Кўк юзи кўринди ;ўр ёшлигимнинг.

Ўрикка чи;ардим мактабдан келиб,
Пастда туз-;алампир бўларди тайёр.
Довучча еб катта бўлгандир элим,
Довуччада ажиб ноёб ;ислат бор.

Хаста дилим жонлантириб юборди,
Эллик йилдан кейин кўм-кўк довучча.
Яшариб кетдими эллик йилга дил,
Яшариб кетдими эллик ;овучча?!