Къазунда за хур

Сейфудин Шахпазов
-Вуна чара эркекдиз
РикI ихтибарна.
Кин тахьана, зирекдиз,
ГьикI ихтибарна ?!

-Пара хьана гьатайбур,
Гъуьрчен хьиз геле.
Зи рикIин рак гатайбур,
Эцигиз желе.

Къеле къачуз атайбур,
Амма алакьнач.
Зун варцунал тухвайбур,
Амма агакьнач.

За зи рикI тек ваз гана,
Са ваз ачухна.
Вафасузриз наз гана,
Вири кьулухъна.

Зун гвачтIани ви къулав,
ТуштIани ви свас,
Зи муьгьуьббат, зи ялав,
Тек са ваз я хас.

Девлетринни пуларин
Тахьуй таъсирдик.
Зун есирда чIаларин
Хьурай шаирдин.

-Муьгьуьббатдин цIаял тан,
Куда шаирри.
РикI гайидан рекье чан
Гуда шаирри.

Ихтибардиз - ихтибар,
Пишкешдиз - пишкеш.
Ракъурзава ваз хабар,
Тавуна эглеш.

Вазни герек атайтIа,
Зун я гуз гьазур.
Гъиле гице лагьайтIа,
Къазунда за хур !