Письмо другу Георги Ангелов Писмо до приятел

Владимир Игнатьевых
На свете перемены,
Человек же остается тем же
Не открыв в себе ни дитя, ни поэта.

И идут попутчики в темноте той,
С бором, рощей не говоря,
Безмолвствующих братьев, не привечая –

Врагам оставляют путь к свету…




Георги Ангелов
ПИСМО ДО ПРИЯТЕЛ

Светът се промени.
Човекът си остана тъжен.
Не откри във себе си поет или дете.

И хленчейки потъва в тъмнината,
с боровете не говори,
безмълвните си братя не обича –

какво остава пък за враговете…