si astazi, mama

Гуцу Михаела
Pasi grei, ii aud si astazi, mama...
De pe cimpul tinerei mioare
Strabatut ce-au fost fara teama
De-a strajilor goale picioare.

Si astazi mama, aud cum plinge
Un fiu, pierdut in zare...
Scaldat in riuri de singe
Ce nu v-avea nicicind secare.

Timpul trece, iar in amintiri..
Glasul tremurind a unei sotii,
Isi striga prin sute de cimitiri
Iubirea sa, alaturi de doi copii.

Ceea ce sint eu, nu se compara
Cu o durerea si lacrima de mama.
Traieste si azi speranta ca o sa apara
Bujorul fiu, la o calda zeama.