Можновладцям

Алина Коваленко 3
Можновладцям

                Впадають  жони у розпуку:
                Набат стривожено гуде;
                А в небі – круки,чорні круки;
                …Орда іде!  Орда – а іде –е –е !!!

                Іде орда вбивати і вмирати;
                Кого? За що??? Не знає ж бо й сама;
                Її на прю не проводжала мати.

                Іде орда,жорстока, невблаганна
                По волі злого генія Кремля.
                Іде орда – і вже ятряться рани
                Там, де родила вчора хліб земля.

                Іде орда,сучасні людолови,
                Мара з Тартару,з глибини віків;
                Іде орда – і знову юні вдови
                Оплакують своїх чоловіків.

                Іде орда,бездушна і жорстока;
                Іде орда,шикує чорний стрій,
                Й сльозою заплива старече око,
                Й ламаються,вже вкотре,крила мрій.
                Іде орда бандитів біснуватих;
                До гласу розуму  і совісті глуха.
                То ж накажіть – хай не мовчать гармати
                Та дайте людям завтра автомати;
                І відмежуйтесь,Бога ради,від гріха.