Тая, шо мынэ кохала Западно-Полесский говор

Василий Пташиц
Тая, шо мынэ кохала,
Шо могла мынэ зрозумиты,
Ны повиру, шо она пропала
У гэтым быскрайным свиты.
Тая, шо колысь хотила
В свэи мары мынз позваты,
Розгадаты змогла и сумила
Про мынэ ны спомынаты.
Мныга рик пройшло, мныга рик,
И тыпэр у маивськии ночы,
Е побачыв свий зганьбыний вик.
И йи всэ здогадлывы очы.
Е любыв, а она кохала.
Всэ пройшло,
Всэ пройшло бысслидно,
Ек жыла ты и ек ты спала,
Бо в судьби нычого ны выдно.