В пошуках себе

Олександр Мачула
               
Як загубився в нетрях непролазних
й хитросплетіннях власної душі,
в вервечці днів пустих і невиразних –
для нових вражень віднайди рушій.

Зміни умови власного дозвілля,
до зорь далеких думами полинь,
гони нудьги гнітючої засилля,
перебори безсилля й власну лінь!

Поринь у щось нове чи закохайся,
втони у водоспаді почуттів,
не хнич, а більше щиро посміхайся
і не шкодуй нікому теплих слів.

Змирися з тим, що нині уже сталось,
минувшині немає вороття,
хай що б тобі там знову не здавалось,
бо рух постійний – то і є життя!

22.04.2018