ноч кросны тчэ

Василий Асташко
Ноч кросны тчэ.
Из успамiнау.
Рака цячэ.
Уздоуж авiнау.

Прамень мiж хмар.
Як ад маланкi
Мне  Божы дар
З цудоунай шклянкi

Усе жыцце
Ганьба дарэчы
И забыцце
Мне на усе рэчы.

Даруй мяне
Магутны Божа
И я цябе
Кахаю тожа...