Свещенодействие

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

 
Влюбена съм в нощите безсънни,
в тишината под луна сребриста.
В чувствата си – езера бездънни,
се потапям - ритуално – чиста.

Гмуркам се до дъното, където –
като бисери в невзрачни миди –
тайните си скрило е сърцето:
тъмни перли – болки и обиди,

бели перли – светлите надежди.
Перлите разпръснати събирам,
в огърл;ца тежка ги подреждам
и покоя след това намирам.

Лека е душата,   облекчена
от копнежи и от чувства скрити.
В стиховете с хора споделени,
греят перли в светлина обвити.

© Генка Богданова Всички права запазени

Илюстрация из Интернета. Спосибо незнакомому автору!