Gyvenimas - jis toks

Ýäâàðäàñ
Jis kartais liudnas, kad nors sauk
Aplinkui sypsenos nepamatysi
Tari kam labas ir nelauk
Atgal sio "labas" neisgirsi.

Jis kartais pokstauja ir tiek
Aplinkui zmones lyg is cirko
Keistai atrodo - jiems vis tiek...
Jie stiliu toki issirinko...

Jis iki asaru smagus,
linksmai kvatojasi is visko
Zmogau, jis sako, linksmas buk,
dabar kvatok, nes bus dar visko...

Paseles jis, lyg be galvos,
tarsi nutrukes nuo grandines,
chop, sugalvos ir ims kvailiot
Save linksmuoliu pavadines.

Jis melancholiskas, staiga
suletintai siuzetai vyksta
Net pamastai - bus pabaiga?
Ir, kaip jam visatai pavyksta...

Gyvenimas - jis toks yra
Spalvotas, lyg velykinis margutis
Jis nenuspejamas, jis pasaka tikra
O, mes joje mazi zmoguciai.