Вiн всiм здавався безтурботним

Миклош Форма
Він всім здавався безтурботним.
Був у компаніях своїм.
Він говорив жінкам самотнім
все, що подобалося їм.

Вмів одягатись – озирались.
Вставав з потрібної ноги.
Його удачі визнавали
закляті навіть вороги.

Він був сучасним і успішним,
чим дурнів дратував і злив.
Він вмів не промовляти лишнє.
І не вживав недобрих слів.

Він був усміхненим, привітним.
Він знав глибинний смисл речей...
І через те був непомітним,
коли плекав єдину, рідну
подалі від чужих очей...