Пляждал

Пакизат Фатуллаева
(верлибр)

Сармашухри чан алай,
Сив харчи,
Мефт1
   суалривди
       тевгьедай куьлягьдай,
Рик1яй акъудиз тежер
Куьк1вей ч1алан ч1ун,
Гадар жезвай лепейриз,
Цуьк1уьн хьиз,
И саф мензера кьат1узвач.

Япарни,
Вилерни,
Чанни (чарадан вилик)
Бизар яз,
Хъфизва зун
Гьуьлун къерехдай,
Гат1униз тахьана
Ятарин сирдив,
Кузвай тамув хьиз.