***

Зумурут Даидова
Ахшам къой сирив геле,
Айыраман къойларым,
Очарда яшлар бёле
Къойлардагъы ойларым.

Унутулду тюслери,
Тапмайман башын-бавун,
Шо вакътиде къыздырып,
Явуп йиберди явун.

Жагьиллер адашдырып,
Теренге гетди ойлар,
Гёре-багъа ёкъ болду
Гёз алдымдагъы къойлар.

Бир жагьил бек къаст этип
Айыра къойларымны,
Англагъан буса ярай
Гьалымны-ойларымны.

Негетибиз бир болуп,
Бир болуп ойларыбыз,
Бир арандан чыгъагъан
Болсады къойларыбыз...