Лиха доля раба волi

Кость Ярила
Хутор в'яне, він страждає,
Панам долі догождає.
Алеж ті йому чомусь
Пропонують зрадить Русь!

Відхрестився він від тата,
І від брата, і від мати.
Що здавалось би ще треба,
Щоб дістатися до неба?

Та не бачать в ньом свого
Ті, що зрадили його!..