джакометти на комете

Аджна Божевильна
на примете
джакометти
на комете

ты
образ
без лица
загадка
без конца
начало
лунных
снов
солярная
свобода

играла
с небосводом
и жаром
обдала

экзистенция
исчезновения
сюрреализм
ухода