ВУЖ

Игорь Голомозый Украина
Яду той плазун не має,
Свою здобич він кусає.
Наче крихітна гадючка,
Має вигляд та звірючка.
Не боїться геть калюж.
Жовтопузий зветься ... .
(ВУЖ)

Де високі скелі, кручі,
Звірі там живуть стрибучі.
Довгі роги й борода,
Куций хвостик вигляда.
То – не олень і не ослик,
То – гірський стрибучий ...... .
(КОЗЛИК)

Круторогий, та не бик.
До ярма у возі звик.
В безліч українських сіл
Солі з Криму привіз ... .
(ВІЛ)

Біля річки проживає,
Тож усе в ній полоскає.
Зловить рака й суне в рот.
Зветься ракоїд .... .
(ЄНОТ)