Якi бувають, часом, звуки один до одного подiбнi

Миклош Форма
Які бувають, часом, звуки один до одного подібні...
Неначе браття, що водночас одне на двох сказали слово.
Неначе близнюки всміхнулись одної миті – щирі, рідні.
І чуєш, бачиш цю подібність – і сам усміхнений в любові.

Застукотів по підвіконню нервовий дощ, немов людина
задумалась і барабанить по невідкритім піаніно,
по чорній кришці, різним темпом, бездумно, зимно, без зупину,
і хочеться в дощу спитатись, у чім неспокою причина.

І раптом сам себе відчуєш якимось теплим щемним звуком:
і прислухаєшся до себе, і дослухаєшся до світу...
І хочеться почути очі... І хочеться почути руки...
Почути душу – цю єдину правдиву людську відповідність...