На крилах птахiв

Сергей Красильник
По веснi, хай природа заплаче,
Пам'ятаючи вiрних синiв,
У гранiтi постане юначе,
Врятувавши планету ввi снi.

Сколихне дзвiн чорнобильську пам'ять,
Зацвiте бiлим сяйвом садiв,
Хлопцi в полум'ї, в квiтнi  не гинуть,
А злiтають на крилах птахiв.

   Залишається вiра у серцi,
   Що напоїть життям джерело,
   Та у хатах спечуть паляницi,
   I лелека розправить крило.

Розмаїття барвiнкiв казкових
Зачарують красою землi,
Де над рiчкою нiччю раптово
Рай сховався в пекельнiй золi.

Як здiймається зламаний колос,
Так вiдродиться мертва земля,
Знов у хатах почуеться голос,
А над Прип'яттю клик журавля.

   Приспiв:

     18 квiтня 2018 р.