Вiщий сон

Корнейчук Пётр Ефимович
*  *  *
Я бачив слід кривавий
               
                між заходом і сходом...

На тілі України

                цей слід проступить згодом.

Мій сон – зловісна хмара:

                не хочу віщувати!

Хай щастя хазяйнує

                гостинно, біля  хати.

 Наш спільний розум бродить

                на заході та сході!

А сонячне проміння –

                однакове в природі.

Повинна панувати

                довіра, рідний брате, 

Тоді країна раєм

                не забариться стати.

2005 р.