Я все пишу тринадцятий рядок...

Миклош Форма
Я все пишу тринадцятий рядок...
Та він мені не вдався ще, ні разу.
Найкраще не створити за наказом,
і примусом не викличеш думок.

Не знаю, де і як прийде, коли
той мій рядок, тринадцятий, останній.
Увечері, вночі і на світанні –
вимолюю найвищими з молитв.

Та він, рядок тринадцятий, ніяк –
не з'явиться, не винайдеться врешті...
І, може, він, тринадцятий, – це стежка,
це творчості, це руху – вічний знак...


Меандр річки Стрий біля міста Турка
Фото Вікторія Щаслива