Каламбур на беларускай мове - 176

Леонид Ганчаров
Каламбур дзяўчыны пра памора-фарсуна, якога заўжды і ўсюды б'юць

З паморам неяк мы па беразе БРЫЛІ,
Яму сказала: "Не красуйся ты Ў БРЫЛІ!",
Бо ўсялякі раз бывае той ПАМОР  ДЗЕ,
Зрываюць брыль з яго, а потым б'юць ПА  МОРДЗЕ.

***

Каламбур девушки о поморе-щёголе, которого всегда и везде бьют

С помором как-то мы по берегу брели,
Ему сказала: "Не красуйся ты в шляпе!",
Ибо всякий раз бывает тот помор где,
Срывают шляпу с него, а потом бьют по морде.