МОЯ ХАТА

Антонина Лазуренко
          (укр.язык)

Хата наша, хата,
Як ти одинока –
Вже і не прибрата,
Вже й не спиш глибоко.

Витріщила очі
В світ як у безодню*,
І не допоможуть
Навіть Великодні**.

Хтось тепер в Росії,
Хтось – за горизонтом***.
Тугу як посієш,
Там вона надовго.

Так було тут гарно –
Пахло пирогами:
Все робилось вправно
Рідними руками.

Приїжджали рідко
Та і ненадовго,
То ж на серці гірко –
Вспомин, вспомин, вспомин.

*   – безодня  (рус. - бездна)
**  – Великодні (рус. – на Пасху)
*** – за горизонтом – на цвинтарі (рус. – на кладбище)