Не распинай мою душу, М. Башлаков. Пер. с бел

Дарья Дорошко
Міхась Башлакоў

Не распінай маю душу...


* * *

Не распинай мою ты душу!
Она ранимая такая!
Не распинай. прошу, послушай!
Да что тебе душа чужая!..

Что гвозди — мне твои упрёки...
Любимая, не будь Пилатом!..
И кровью истекают строки,
Как на кресте Христос распятый.



Оригинал:

Не распінай маю душу...
Яна такая трапяткая.
Не распінай, цябе прашу.
Ды што табе душа чужая?

Твае папрокі, бы цвікі...
Каханая, не будзь Пілатам...
Крывавяцца мае радкі,
Як на крыжы Хрыстос распяты.