Я поважаю тих, хто мае долю

Миклош Форма
Я поважаю тих, хто має долю,
хто втратив те, що дорогим було,
хто повернув дорогоцінну волю,
хто визнав, що привабливим є зло,

хто цінить усамітненість ранкову,
хто тишить усамітненість нічну,
хто вірить в погляд людський випадковий,
хто чесну платить за любов ціну,

хто не утратив, попри біль, надію,
хто у біду римує, а не п'є,
хто вибачить мені і зрозуміє
немарнослів'я пристрасне моє...