Цап-Перевзувайло або Козел Ефiрний

Дмитрий Кейдис
"Цап - Перевзувайло"
             або
    "Козел Ефірний"

             від

    "цап-відбувайло"
             або
     "козел офірний"

Під сонцем , де долина
тече до неба аж,
дзенькотячи безвинно
іде наш персонаж.
Карбуючи ритмично
охайних ратиць спів,
веде собі статичних
патлатих баранців.

Подекуди відчутний
котлів курдючних дим,
та в розумі відсутній
гурт дріботить за ним.
Вовну хтось втратить зайву
а хтось руно на цвях -
такий у "Відбувайлів"
не естетичний фах.

Щоб власного не чути
обсмажування смороду,
цап "Відчувайло" в скруті,
трима за вітром бороду.
Не боячись спокути
мінливих тих часів
стоїть вже перевзутий
у нові ратиці.

Придбали інші стайла
знесли стару кошару
нову "Перевзувайло"
вже обробля отару...
Багато полетіло
за термін цей голів
бо досі в пусі рило
в усіх отіх "Козлів".