Наука

Таисия Цыбульская
Можливо, кохання - фізика,
чи формула математична,
а може, кохання - музика,
чи страва якась екзотична?

Де кожен із нас - основа
хімічного елементу,
де кожен із нас - умова
наступного експерименту.

Можливо, ми лиш перемінні,
в рівнянні складних зв'язків,
відносні і непостійні,
де кожен свого хотів?

Де думав, що аксіому
доводить потреби нема,
кохання - давно відомо -
реакція між двома.

Всі способи і процеси
вже вивчені ще до нас,
ми жертви швидкого прогресу,
шукаємо резонанс.

Кохання - для двох наука,
де безліч важких теорем,
мінлива, складна сполука
заплутаних формул і схем.

12.04.2018