Божий дар i яешня

Ирина Куленюк
Просилось на язик слівце
Коротке й трошки неприлічне.
В той час, як куряче яйце
Вдавало звуки потойбічні:
Шкварчало, бризгало, шипіло,
Наче до мене мало діло -
Іскрами цілилося в очі,
На вогні мучилось, короче.
А місцем мук його пекельних
Була звичайная пательня.
Дай, вимкну! Ледве не згоріло!
Запахло. Змовкло. Побіліло.
Вже стигне, пробую на смак...
От я роззява! Як же так?
Злетіло з язика слівце!
*****
Забула посолить яйце!
Це не серйозно все конєшно -
Якась нашвидкоруч фігня,
З талантом cпутана яєшня,
Буденного шматочок дня.

12.04.2018