Горностай

Владимир Александрович Наумов
Живий замолює гріхи,
А мертвий вже їх виправляє.
А що слова – вони крихкі,
Хоча здаються горностаєм.
Молитви неосяжний міф –
До всепрощення тихий дотик,
Та теплий білосніжний міх
Чорнить затаювання хвостик.
Отож, молися – не молись –
Тягар залишиться до скону.
І гріх, содіяний колись,
Не перекласти на ікону.