Рибу, птицю, молодицю...

Михаил Онищенко
               Рибу,  птицю,  молодицю...


Рибу,  птицю,  молодицю – треба  брати,  лиш  руками,
ПРО  ТАКУ  ІСТИНУ  ПРОСТУ,  ДОВІДАВСЯ  Я  ВІД  МАМИ.
А  як  став  вже  підростати,  не мені  про  то,  казати,
Мудрую  пораду,  мені  ще  малому,  дала  ж  мати.

З  давніх  здавен,  так   повелося  і  в  народі  прижилось,    
Є  на  столі  риба  й  птиця,  то  й  потрібна  молодиця.
Ось  в  мене,  гармидер  стався,  коли  до  неї  припхався,
Не  прийшов  сам,  а  приїхав,  перепало  на  горіхи!

То  ж  на  возі  і  кохався,  ні  від  кого,  не  ховався,
Було  там,  для  коня  сіно,  та  возик  той  поламався.
І  пішли  з  нею,  до  хати,  де  любив  її  кохати,
Де  і  не  просив  нікого,  мені  в  тому  помагати.

Там  ліжко  гарне,  та  велике,  ніби  грають   музики,
А  гаряча  молодиця,  цілувала  ж  мої  лиця.
То  ж  до  ранку  ночували,  треті  півні  заспівали,
Як  почув  я,  то  зірвався,  щоб  чоловік  не  дізнався.

Рибу,  птицю,  й  молодицю…

                08:00.10.04.2018.