Рубоий

Рахим Карим
***

Умар Хайём андак адашган экан:
Ёл;из кафан олиб кетгайсан дебон.
Унга олиб кетмайсан ру;дан бўлак,
Кафан ;олгай шунда жасадинг билан.

***
Чуток, небось, ошибся наш Омар Хайям,
Сказав, что заберешь с собой один саван.
Дозволено забрать нам, ибо, только дух,
Саван останется тут с телом - прах и рван.

***
A bit, I suppose, our Omar Khayyam was mistaken,
Having said that you will take with you one shroud.
It is allowed to take us, for, only the spirit,
The shroud will remain here with the body - ashes and torn.