Рука

Владимир Александрович Наумов
Отака нас спіткала ганебність –
Сіромахою сталася зверхність.
Десь поділася права рука
Кошового Івана Сірка.
Розгубилось безстрашне козацтво,
Пилюгою покрилось лицарство,
Розростається плямою ницість,
Почуттів запліснявіла сирість, -
Ні гайдука тобі, ні опришка,
Лиш політиків воні відрижка…
Ех, рука ти, Сіркова рука, -
Віднайдися хоча б для внучка.