А нащо ви менi то дарували

Катерина Жебровська
А нащо ви мені то дарували,
Та ще й життям призначили моїм?
Упевнено мені добра бажали
І пригощали болем нелюдським…

А нащо ви мене оберігали,
Закутуючи руки в ланцюги?
Пісні-страждання для мене співали,
Ненависть засівали навкруги…

А нащо ви мене благословляли
На вицвіле прогіркле майбуття?
Виною наділяли і прощали,
Згортаючи у смерть моє життя…

А нащо ви мені то дарували,
Плекали страх у жилах, мов дитя?
Свою біду у кров мою вливали,
Ховали від Любові в забуття…

06.04.2018