Ытылын ытылын кyeрчэ5им

Василий Полятинский
http://dnevniki.ykt.ru/Sofinewe/715270





YYт YрдYн холбуйан ыламмын,
Ытыйабын ырыабын ырыанан,
Ыймахтаан ылабын ымыйа5а,
Ыам YYтY толору кутаммын.

Ытылын – ытылын кYeрчэ5им,
Ытылын ырыабын кытары,
Астына – дуоhуйа ытылла,
Аhатыый мин кYммYн ыллата.

КeрсeбYн кYннэрбин YeрYYнэн,
КYннэтэ сарсыарда эрдэлээн,
Кyeрчэ5им кYYгэнин ытыйан,
КYндYлээн дьоннорбун Yeрдээри.

Ытыгым ытыллар ырыата,
Ыhыллар ытыhым иhинэн,
YрYнг ас илгэтин амсайа,
YYтYнэн аhыыбын астына.

Мин эмиэ ыллаhан барабын,
Ытыгым ырыатын кытары,
Ылаангы YтYeкэн сарсыарда,
Ытыллар мин ырыам ыhылла.





КYн Арылы
Надежда Николаева
Лекечеен - Бэрдьигэстээх
(с. Лекечён, Вилюйский улус - с. Бердигестях, Горный улус, Республика Саха (Якутия))
Октябрь 2016 г.





ВОССЛАВЬТЕСЬ  СЛАДОСТЬЮ ВСЕ СЛИВКИ





Сниму я сливки с молока,
Сожму ладошками мутовку,
И моя песня вознеслась,
С зарёю утренней в обнимку.

С моими песнями нежней,
Взбивайтесь сливки погустее,
Да будут дни мои ярчей,
И станут ваши дни милее.

А сливки сладкие уже,
И будут радостны родные,
Звучат мелодии в душе,
И с каждым годом музыкальней.

И звёзд мерцанием вдали,
В огнях любви, дарами жизни,
Всем благом счастья всей Земли,
Восславьтесь сладостью все сливки.





Василий Полятинский
18:09 – 23:16 10.04.18