Emily Dickinson, 581, I found the words

Илья Липес
     Emily Dickinson               

             
            581

I found the words to every thought
I ever had — but One —
And that — defies me —
As a Hand did try to chalk the Sun

To Races — nurtured in the Dark —
How would your own — begin?
Can Blaze be shown in Cochineal —
Or Noon — in Mazarin?

     Эмили Дикинсон               

          581

Я мыслям нахожу слова,
Но не всегда, не всем. –
Ведь Солнце не изобразишь
Мелком, да и зачем

Живя, по существу, во тьме,
Внушать кому-то зря,
Что небо – светлая лазурь,
А киноварь – заря.