Зун галачиз

Гулья Мисриханова
 И дуьньядлай зун фейит1а ,
Вун туна белки кьейит1а,
На вин гъам ахъая  гаруз
 Ам гьазур я вин дерт тухуз.

 Гьикьван к1ан хьанайт1а вун заз
Ахъая на анжах тараз.
 Яб гуда ваз , юзурна хел
Хъипи пешер вегьез чилел.

Кьамир накъвар , фий, ракъура
 Вахтни марф къвадай жагъура.
 Дарих хьайла алад чуьлдиз ,
 Регьят жеда вин гуьгьуьлдиз.

 Къванеривни рахух к1еви
Гьабурни , гъавурда гьатда ви.
 Са касдизни на жуван гьал
Лугьумир, ам хъуьреда вал.

Ахъаймир на беден зурзаз
К1енивал, гайи кьван за ваз.
Мич1и йифиз экв гайи гъед
Акурбур тир , анжах чун кьвед.