Квахьай к1енивал

Гулья Мисриханова
 Багъдавай зун  гатун йиф тир
Вили цава варз зайиф тир
Вун атайла къаршидиз зи
Югъ хьиз а вахт хьанай экуЬ.

Къизилдин варз  гьа и ч1авуз
Хъуьренай заз экуьвал гуз.
 ВУН зид я багьа зи къизил
 Лагьана кьунай на зин гъил.

 Вун зи чиниз килигайла 
За багъишнай алмазар ваз.
 туп1ухъ туп1ал гилигайла
амукьнай зун п1узар зурзаз.

 Вичин гьалар къалурай чаз
муьгьуьбат тир мугьман хьайи
Хайи рик1ер  уьмуьрлух яз
Гумукьнай чав хирер хьайи.

Белки ам гьа муьгьуьббат тир
Сифте к1енивилин гуьруьш
  Мад гьалтнач вун садрани зал
чун сад-садав хьанач вердиш.

 Сир яз хуьх на , хьуй ваз минет
 Са ахварай хьайи кар яз.
Чун -чаз хьаначт1ани кьисмет
Туп1ал гума ядигар яз.