Аялдин фикирар

Гулья Мисриханова
 Икрагь хьанва , саддиз къугъваз
физ к1анзава куьчедиз
Я дах! заз мад са стха хьуй
Темен це на , дидедиз.

Куьн квехъ галаз рахадайла
Зун тек жезва , сефилдиз
Туьтуькъушдиз гъваш лагь ! стха
Алад ! куьн кьведни чуьлдиз.

Я тахьайт1а сала авай
Келемрай вах жагъура.
Фена хкваш чаз гъвеч1и руш
Къалура заз къалура.

Жезвачни бес духтурривай
Квез гуз  аял, са гъвеч1и
Алад , кьведни лагь абуруз
Авайди чаз кьеб ц1ийи.

Эгер куьне гъун тавурт1а
Са вах жуваз хада за.
Къугъвадач мад зун нинийрив
Вах къужахда кьада за.