Между мен и...

Росен Русев
МЕЖДУ МЕН И...
Автор: Р. Русев               

Сив е светът
проврян между мен
и слепият случай.
Аз от едната страна,
с трудно проходили чувства,
той срещу мен
боядисва във сиво
и гледа все нещо да куца.
*
В бялата вечер след сняг,
навалял и затрупал следите,
глухите удари чуваш
само в сърцето си.
Не остават следи,
няма пъртини.
Една тишина
е останала,
като след споминал се.
Все се опитвам да чуя
тишина като звук -
но тя не говори...