***

Рахим Карим
***

;озиргина кўчага чи;иб,
ба;ор ём;ирига
юзимни
чайиб келдим.
Ювиб келдим
туй;уларимни!

***
ЎЗИНГ АСРА, ПАРВАРДИГОРИМ!
ЎЗИНГДАН БОШ;А КИМИМ БОР?!

***
Олам на;ада гўзал!
Оламни гўзал ;илган,
унинг гўзал
одамларидир!

***
Как прекрасен
этот мир.
Он прекрасен от того,
что в нем живут
прекрасные люди!

***
Бир миллат вакилларининг
бир жойда мажлис ;уриб,
бўлак бир миллатни ;ийбат
;илишидан-да
;унукро; кўриниш
бўлмаса керак, дунёда.

***
Мен Шоир бўлишни
хо;лаётганим йў;.
Мен одамларни
ўнглашни
хо;лаяпман, холос.

****
;ар бир одам
бош;а одамга
характеристика
беришда
устаси фаранг.
Биро; ўзига келганда
устаси гаранг!

***
Одам боласи
дунёга келиб
Ер талашиб
ўтганининг
а;мо;лик эканини
жуда кеч англаб етади.
Жон беришидан
бир неча ла;за аввал.

***
Жить на чужбине
всегда было неуютно.
Ты будешь все время
скучать по Родине,
по родным местам,
по родным,
по языку,
по обычаям.
А в праздники вместо того,
чтобы радоваться,
будешь плакать.
Так что подумай,
прежде чем, как стать
странником.
***
Live in a foreign land
was always uncomfortable.
You will be all the time
miss your homeland,
by native places,
by family,
by language,
by custom.
And on holidays instead of,
to rejoice,
you will cry.
So think about it,
before, how to become
a wanderer.
***
Vivere in una terra straniera
era sempre a disagio.
Sarai tutto il tempo
manca la tua patria,
da luoghi nativi,
per famiglia,
per lingua,
per abitudine.
E in vacanza invece di
gioire,
piangi.
Quindi pensaci,
prima, come diventare
un vagabondo.
***
;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;
;;;
;;;;;;;
;;;;;;;
;;;;;;
;;;;;;;;;;;
;;;;
;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;
;;;;
***
;; ;;;;;; ;;; ;;; ;;;; ;;;
;;;;; ;;;;;;;;;; ;;
;; ;; ;;; ;;;;
;;;; ;;;;;;;; ;;; ;;; ;;,
;;; ;;;;;;; ;;,
;;;;;; ;;;;;;,
;;;; ;;,
;;;;; ;;;;;;
;; ;;;; ;;;; ;;;;;;;;; ;;,
;;;;;;; ;;;; ;; ;;;,
;;; ;;;; ;;;;
;; ;;;; ;;;; ;;; ;;;;,
;;;;, ;;;; ;;;;
;; ;;;
***
;;;;
;;;;;;
;;;;;
;;;;;;;
;;;;;;;
;;;;
;;;;;
;;;;;;
;;;;;;;;
;;;
;;;;;
;;;;;;
;;;;;;;
;;;;