Които остават

Росен Русев
КОИТО ОСТАВАТ
Автор: Р. Русев               

Събужда се утрото
с дъх на мляко,
кафе и канела,
с шум на отминали влакове
и стрелки отклоняващи гари.
После път...
Път, който не иска багаж.
Поглед през прозореца вперен
и редят се слънца и поле,
редят се горските просеки
с по минута почивка
на всяка следваща гара.
И отново   
за всички чакащи края
на последната гара,
чаша вино за път...

Нафора и любов,
за тези, които остават.