Laiskas mylimajai

Ýäâàðäàñ
Sveika ir vel, ar pasiilgai?
Ar pasiilgai tu manes, kaip as taves?
Uz lango jau ziema ir tyliai sninga
O as blaskaus tarp snaigiu be taves.

Tos baltos snaiges - sviesios mintys,
Jos, tarsi pukas, draikosi ore,
Mane kasnakt aplanko viltys,
Kad greitai pamatysiu vel tave.

Rasau si laiska ir sustot nenoriu,
nes kiekviena raide - tai laimes valanda,
Kiekvienas mano zodis tavo zvilgsnio nori,
O kiekviena mintis - mano sirdis tyra.

As jau matau, kaip tu atplesi voka
Ir sypsena paliecia lupu kampucius
Pirstukais perbrauki raides, kaip tu viena temoki
Ir rausvos lupos pradeda skaityt zodzius.

Tiktai, prasau, skaityk letai,
Prasau, pajusk kiekviena zodi
As trokstu jaust, kad visa tai
Gilias mintis, tikrus jausmus parodys.

Ar perskaitei, ar pajutai,
ka mazos raides tau norejo pasakyti?
Rasau ir vel, ka tu ir taip zinai,
Bet negaliu nustot ir vel to nerasyti.

Si karta tiek - labanaktukas tau
Labanaktis, nes jau aplink naktis tamsi
Kvieciu i pasimatyma sapne - ateik, prasau,
Mes soksim menesienoje basi...