Байдужiсть

Виктория 75
Діагноз  є такий – байдужість!
Хвороба  слабкої  душі.
Коли обминаєш калюжі,
Відсидітись  зручно в  тиші.

Чужі  не потрібні  страждання,
Так  краще, не бачити їх.
В колисанці – власні  бажання.
Вони – осередок   для втіх.

Напевне,  і  зараз  так сталось:
В  дорозі   конфлікт  назрівав.
Сумління  чомусь  завагалось,
А  опір  у  жертви  спадав.

Візьми,  простягни  свою  руку!
І  слово  нагальне  твоє
Врятує  і дасть запоруку,
Що  все  таки  людяність  є!

Поклич, розбуди  поклик  серця!
Байдужим не будь, озернись!
Очистяться  води  озерця.
Як гарно навкруг, посміхнись!


07.04.2018