Тишина

Росен Русев
ТИШИНА
Автор: Р. Русев               

Последни падат
листата на бадема.
След тях остава тишина.
Като в постеля,
където теб те няма...
Като дъжд след залез
попил в земя
останала от лятото на сухо.
Като късноесенна любов,
подходящо-невъзможна...
В пясъчни следи в нощта
морето бряг ще мие.
Оставените ми следи
вълната след вълна
полека трие.
---
Изгладения пясък след това
вълните ще попие,
от късноесенната ми любов
остана тишината...