Ось i все

Александр Ноцкий
Ось і все...
Він воскрес, хоч ніхто і не бачив,
крім Марії...
Пророцтво Осії збулось.
Той, хто тричі відмовився, тричі заплаче...
Той, хто втратив, знайде у пустелі когось...
Ось і все...
То не вирок був...
Просто - недоля,
передбачена Батьком за тисячу літ,
як на душах нащадків рубці і мозолі,
що немовби рятують загублений світ...
Ось і все...
Коло церкви тупцюють людиська,
простягаючи кошики й гроші в пітьму...
Він воскрес...але якось занадто вже близько
до бездушних, що світ вкоротили Йому...
Ось і все...
У повітрі блукатимуть дзвони...
Ти врятуєшся з вітром на білих стежках...
А ростріпане серденько знов охолоне,
за любов’ю відчувши занедбаний страх...
І розписаний вирій торкнеться невдачі,
щоб по випитим краплям вгадався хоч хтось..
Ось і все...
Він воскрес, хоч ніхто і не бачив,
крім Марії...
Пророцтво Осії збулось.