Блакитний топаз

Наталка Змиивна
Номер вісім за шкалою Мооса –
Ніжно-блакитний топаз.
Все, що мені не вдалося...
Смуток – в радість? На раз!

Трішки вакансій кисню
Дарують легеньку блакить.
В дні, як не ллється пісня
В ній може серце спочить.

Відтінки ці прохолодні,
Відвертий цей блиск скляний,
Приємну вагу в долоні –
Спізнай, зрозумій, відкрий!

Як в грудях птах смутку заквилить,
Як в серце прийде розбрай –
Пірнай в ці прозорі хвилі,
В ці хвилі цілющі пірнай!


02.04.18