Сумнiви

Владимир Александрович Наумов
Не вірю я всіляким «Ізмам» -
Найперший з них – це дарвінізм.
Бо там попахкує комізмом,
Де дурість перейшла в цинізм.
Людина вийшла від макаки?
Чи ні, як стверджує попізм?
Легенди тих і тих – це враки,
Як і марксистський комунізм.

Людина! Ти ж бо небожитель!
Але ти хто? І звідкіля?
І хто твій Бог, і хто мучитель?
Хто лев і кит, і хто теля?
Питаннів цих та інших – безліч.
І де шукати нам отвіт,
Як поруч з ницістю йде велич,
А з чорним пеклом – білий світ.

березень, 2012 р.