Абяцанне

Ключник Олег
І казаў мне ненаглядны,
У жонкі, маўляў мяне возьме!
Хлопец - бачны, хлопец - ладны,
Вось пшаніцу- ён пажне!…

Няма  копав па палям,
Жанішок знік і сам -
Ведаць нячыстая сіла -
Хлопца ў ваду змыла!

Я - не ціхая трава -
У мяне ёсць хлопца два -
Так, што Бог з табою:
Улетку - аднаго кахаю -
Блізкага - зімою!

Вось і ноч - цёмным-цёмна,
Я баюся ісці адна -
Правядзе да хаты -
Хлопец - нежанаты!

Мама раніцай абудзіла -
У працы аб усім пазнаеш
Навошта яна будзіла -
За акенцам - ен чакае!

Я - не ціхая трава -
У мяне ёсць хлопца два -
Так, што Бог з табою:
Улетку - аднаго кахаю -
Блізкага - зімою!

Красавік. 2018