Це так сумно

Игорь Стожар
Сумне Різдво і Паска не з веселих,
Дорослі, діти, кошики й … печаль,
А в нас рожево розцвіли жерделі,
І дятел стукає у стовбур, як коваль.

І пахнуть квіти, паска пахне медом,
І щось там ще, що в кошику лежить,
І дзвони чути, наче дзвонить небо,
І сонце хоче золото пролить.

Але то правда, що гнівити Бога,
І паска є, і кошик не пустий,
Лише крадеться, ляже як тривога
Змія ядуча, і туман густий.

Так і живемо, в споминах лиш втіха,
Чекає ранок, вечір щоб прийшов,
Ми посадили у саду горіха,
Там де лишив ти слід від підошов…