Секрет

Хохол Хохотович
До секретів маю слабкість,
І завжди бажаю знати,
Що приховують - від слабших
Управителів пенати.

Справа, мабуть, очевидна,
Завжди хочеться дізнаться,
Де приховує єхидна
Непутящі свої яйця.

Бо серйозним людям завше,
Випада життя, як ребус,
У якому більше фальші,
Ніж відкритості далебі.

Але в ребусі питання
Не складні, коли підказки,
На поверхню підійняли
Життя сильних без прикраси.

Бо секрети в них на лобі -
Зашифровані - словами,
Як в домашньої худоби -
Припечатані рогами.

Перевірені по списку,
Ураховані по даті.
Чималі приносять зиски,
Тим, хто вміє торгувати.

Із секретів - очевидним
Є один, що без тлумачень:
Керівництво всюди видно,
Та не всюди їх - побачать.